Hestene


Fotograf Ada Marlene Vrolijk
Fotograf Ada Marlene Vrolijk

Rotems Bron (Bronen)

Dølahest

Vallak født 2000

Far: Skarprins

Mor: Rotem Svarta

Bronen er en eldre herremann som har vært brukt i oppdragskjøring siden han var 3 år gammel. Han kan gå i alt av redskap og alle type vogner. Han har kjørt oppdrag midt i Oslo sentrum, julegateåpninger i borettslag og i byer, bryllup og andre festligheter. Han kjører gjerne i par som alene. Bronen er en flott ridehest med mye fremdrift, han rir gjerne på turer i skogen og kommer seg lett frem i alt terreng. En hyggelig dølagutt som vi håper skal vare i mange år til.

Tangen Linus

Dølahest

Vallak født 2011

Far: Møllerbron

Mor: Tangen Stjerna

Linus er de flestes favoritt her på stallen, med sitt myke temperament og gode bevegelser. Linus brukes i oppdragskjøring i par, han kjører i bryllup, julegateåpninger, bursdager etc, sammen med Bronen stort sett.

Linus er en flott turhest, og kommer seg frem i all slags terreng. Han er lett på hjelperne og ikke vanskelig å få frem. I tillegg har han en tykk lang og flott man som de andre hestene kan se langt etter ;-)

Vagabonds Petronella

Gypsy Cob

Hoppe født 2007

Far: Billy V

Mor: Albino (Lina)

Har fire avkom født 2011, 2012, 2017 og 2020

Petronella er dronninga på stallen. Hun er en allsidig hest som kan brukes av alle. Hun brukes jevnlig som terapihest og i barneridning. Hun har startet 2 mils distanseritt flere ganger og er utrolig stødig i terrenget.

Hun er innkjørt i voksen alder, og blir etterhvert en grei kjørehest i tillegg til den gode ridehesten hun er. Hun kan grunnleggende dressur, men er ikke spesielt glad i baneridning. Hun gjør kun det hun føler hun må på banen ;-)

Fagerheims Frk. Fryd

Gypsy Cob

Hoppe født 2016

Far: Golden Boy II

Mor: Miss Lion King

Har ett avkom født 2020

Fryd er stallens maskot, hun har vist seg å være en særdeles stødig hoppe på alle måter. Uredd, nysgjerrig og glad i humøret. Hun er veldig glad i kos og folk. Fryd er kjørt siden hun var to år gammel, og har etterhvert fått mye mengdetrening. Hun har vært prøvd i mye forskjellig redskap (harv, plog, rakerive) og tar det på strak hov. Hun har vært kjørt i par og alene.

Vi har nettopp startet opp innridningen, og nå får hun også være med på turer i skogen, noe hun liker godt. Hun er glad i å jobbe, men er en hest som tar seg god tid. Fremdriften kommer forhåpentligvis etterhvert.

Fryd er forhåpentligvis den nye oppdragshesten på stallen, og vi har store forventninger til henne i avlen da hun har en svært god stamme bak seg.

Røines Cassie

Gypsy Cob

Hoppe født 2005

Far: Larkin

Mor: Blissi (Shayna)

Har tre avkom født i 2009, 2013 og 2020

Cassie er vårt siste tilskudd i flokken. Vi har brukt et halvt år på å trene henne inn i oppgavene her på stallen; kjøring og guidede turer i skogen. Hun er en trygg hest å ri på turer i skogen, og man kan fint sette nybegynnere på henne.

Det går ikke så fort med Cassie, men du kommer trygt fram på hennes brede rygg. Hun kjøres kun for treningens skyld og kommer ikke til å brukes i oppdrag da hun dessverre har hatt en belastningsskade pga lite bruk i oppvekst. Hun har allikevel sin plass på stallen med andre like viktige oppdrag.

Chywoon King William (Bill)

Gypsy Cob

Hingst født 2015

Far: Old Bill

Mor: N. S. Pippin / Chywoon Rosie

Bill kom til oss vinteren 2018, en urørt sjel fra UK. Han har et flott temperament, rolig og myk. Vi driver å jobber med både innkjøring og innridning, og vi bruker god tid da han har mye han må venne seg til. Bill kommer til å bli en flott og allsidig brukshest på sikt. Han er et spennende prosjekt.

Han har svært gode bevegelser og et godt eksteriør, sammen med sitt gode lynne kan man godt si at han har alt i en pakke!!

Bill er kåret i TGCA (rasens moderstambok i UK) med svært gode resultater. 

Solum Liljar (Ludvig)

Dølahest

Vallak født 2017

Far: Nordby Tromf (Nordby Bonus x Bjonborka)

Mor: Stjernelilja (Gjerde Blæsen x Hemsedøla)

Ludvig kom til oss sommeren 2020, fra Alta. En stor fin dølagutt med helt riktig farge for å gå i par med Linus. Han skal bli gamle Bronens arvtager slik at Bronen etterhvert kan pensjonere seg på gården. Ludvig var allerede kjørt og ridd på tur, så her er det mengdetrening og miljøtrening som må jobbes med. Han ser ut til å bli en god brukshest som kan passe svært godt inn her hos oss. 


SD Madame Down 

Gypsy Cob

Hoppe født 2016

Far: SD The Don

Mor: SD Britney Daughter

Madame kom til oss høsten 2020, fra UK. En vakker og svært rasetypisk hoppe fra en av de største oppdretterne av rasen i England. Hun har et fantastisk temperament, og ser ut til å være en flott hoppe å utdanne til en god brukshest. 

Hun har usedvanlig flott behåring og har et vakkert lite hode og en stor flott rompe!! Dette blir en flott avlshoppe og brukshest.

Carcary's Molly Malone of Chywoon

Gypsy Cob

Hoppe født 8. april 2020

Far: Chywoon King William (Old Bill x Chywoon Rosie)

Mor: Fagerheims Frk. Fryd (Golden Boy II x Miss Lion King)

Et nydelig hoppeføll som ser ut som hun blir her hos oss. Hun blir en fin parhest sammen med mor foran vogna. Blir spennende å se hvordan hun utvikler seg.


Fotograf: Ada Marlene Vrolijk
Fotograf: Ada Marlene Vrolijk

Strandengens Rosie of Chywoon (SOLGT)!

Gypsy Cob

Hoppe født 16. april 2020

Far: Chywoon King William (Old Bill x Chywoon Rosie)

Mor: Røines Cassie (Larkin x Blissi/Shayna)

Et nydelig hoppeføll som ser ut som hun blir en stor jente. Vi tipper hun ender opp på ca 1,60 som voksen. Dette er kraftig jente med flotte steg, kald i hodet og vennligheten selv. Hun blir en stødig kjøre- og ridehest med god utdanning av kyndige mennesker. Rosie er solgt til Hanne Johansson i Hurdal.  

Fotograf: Ada Marlene Vrolijk
Fotograf: Ada Marlene Vrolijk

Carcary's Bandit of Chywoon (SOLGT)!

Gypsy Cob

Hingst født 18. april 2020

Far: Chywoon King William (Old Bill x Chywoon Rosie)

Mor: Vagabonds Petronella (Billy V x Albino/Lina)

Så kom Petronellas 3. hingst. Flekkete som de andre, to nydelige blå øyne, og allerede lang man ved fødsel. Dette blir en stilig type som vil ta seg bra ut både som dressurhest, foran vogna, og som an god allroundhest. Han har et utrolig godt lynne, blir med på alt og er alltid positiv nysgjerrig. Bandit er solgt til Anne Elin Olsen i Nordland.