Hestene


Fotograf Ada Marlene Vrolijk
Fotograf Ada Marlene Vrolijk

Rotems Bron (Bronen) (SOLGT)

Dølahest

Vallak født 2000

Far: Skarprins

Mor: Rotem Svarta

Bronen er en eldre herremann som har vært brukt i oppdragskjøring siden han var 3 år gammel. Han kan gå i alt av redskap og alle type vogner. Han har kjørt oppdrag midt i Oslo sentrum, julegateåpninger i borettslag og i byer, bryllup og andre festligheter. Han kjører gjerne i par som alene. Bronen er en flott ridehest med mye fremdrift, han rir gjerne på turer i skogen og kommer seg lett frem i alt terreng. En hyggelig dølagutt som vi håper skal vare i mange år til.

Tangen Linus

Dølahest

Vallak født 2011

Far: Møllerbron

Mor: Tangen Stjerna

Linus er de flestes favoritt her på stallen, med sitt myke temperament og gode bevegelser. Linus brukes i oppdragskjøring i par, han kjører i bryllup, julegateåpninger, bursdager etc, sammen med Bronen stort sett.

Linus er en flott turhest, og kommer seg frem i all slags terreng. Han er lett på hjelperne og ikke vanskelig å få frem. I tillegg har han en tykk lang og flott man som de andre hestene kan se langt etter ;-)

Vagabonds Petronella (SOLGT)

Gypsy Cob

Hoppe født 2007

Far: Billy V

Mor: Albino (Lina)

Har fire avkom født 2011, 2012, 2017 og 2020

Petronella er dronninga på stallen. Hun er en allsidig hest som kan brukes av alle. Hun brukes jevnlig som terapihest og i barneridning. Hun har startet 2 mils distanseritt flere ganger og er utrolig stødig i terrenget.

Hun er innkjørt i voksen alder, og er en grei kjørehest i tillegg til den gode ridehesten hun er. Hun kan grunnleggende dressur, men er ikke spesielt glad i baneridning. Hun gjør kun det hun føler hun må på banen ;-)

Fagerheims Frk. Fryd

Gypsy Cob

Hoppe født 2016

Far: Golden Boy II

Mor: Miss Lion King

Har ett avkom født 2020

Fryd er en særdeles stødig hoppe på alle måter. Uredd, nysgjerrig og glad i humøret. Hun er veldig glad i kos og folk. Fryd er kjørt siden hun var to år gammel, og har etterhvert fått mye mengdetrening. Hun har vært prøvd i mye forskjellig redskap (harv, plog, rakerive) og tar det på strak hov. Hun kjøres i i par og alene, høye og lave drag. 

Hun er en trygg og god ridehest som kan grunnleggende dressur. Hun trives best på turer i skog og mark. 

Fryd er er en habil oppdragshest, og gir gode avkom i avlen.

Røines Cassie (SOLGT)

Gypsy Cob

Hoppe født 2005

Far: Larkin

Mor: Blissi (Shayna)

Har tre avkom født i 2009, 2013 og 2020

Cassie er en habil kjøre- og ridehest. Som Petronella er hun kjørt inn i voksen alder. Hun brukes i lettere oppdrag og guidede rideture, samt avl. Hun avler store flotte avkom med godt og velvillig lynne.  


Fotograf Ada Marlene Vrolijk
Fotograf Ada Marlene Vrolijk

Chywoon King William (Bill)

Gypsy Cob

Hingst født 2015

Far: Old Bill

Mor: N. S. Pippin / Chywoon Rosie

Bill kom til oss vinteren 2018, en urørt sjel fra UK. Han har et flott temperament, rolig og myk. Bill er kåret i TGCA (rasens moderstambok i UK), og i Norge med gode resultater, både eksteriørmessig, lynnemessig og bruksmessig. Han viste både ride- og kjøreprøve på kåringen på Starum våren 2022. 

Han har svært gode bevegelser og et godt eksteriør, sammen med sitt gode lynne kan man godt si at han har alt i en pakke!!

Bill kjøres i høye og lave drag, i par og enbet. Han har startet to Lett-C dressurstevner og ridd til 60% begge ganger. 

Bill brukes i avlen, og kan bookes for bedekking på hopper av samme rase. 


Solum Liljar (Ludvig)

Dølahest

Vallak født 2017

Far: Nordby Tromf (Nordby Bonus x Bjonborka)

Mor: Stjernelilja (Gjerde Blæsen x Hemsedøla)

Ludvig kom til oss sommeren 2020, fra Alta. En stor fin dølagutt med helt riktig farge for å gå i par med Linus. Han er Bronens arvtager slik at Bronen kan pensjonere seg på gården. Ludvig kjøres i par og alene, han kjører de fleste oppdrag her sammen med makker Linus. 

Ludvik er en stødig og habil ride- og kjørehest. 


SD Madame Down 

Gypsy Cob

Hoppe født 2016

Far: SD The Don

Mor: SD Brittany's Babe

Madame kom til oss høsten 2020, fra UK. En vakker og svært rasetypisk hoppe fra en av de største oppdretterne av rasen i England. Hun har et fantastisk temperament, hun er innridd, men ikke innkjørt enda. 

Hun har usedvanlig flott behåring og har et vakkert lite hode og en stor flott rompe!! Hun gir gode avkom med nydelig eksteriør og godt lynne.

Fotograf Ada Marlene Vrolijk
Fotograf Ada Marlene Vrolijk

Carcary's Molly Malone of Chywoon

Gypsy Cob

Hoppe født 8. april 2020

Far: Chywoon King William (Old Bill x Chywoon Rosie)

Mor: Fagerheims Frk. Fryd (Golden Boy II x Miss Lion King)

Molly er kjørt inn som 2 åring, og ser ut til å bli alt vi håpet på. Hun gjør det bra på utstillinger også, og har et nydelig eksteriør og lynne. 


Carcary's Lady Godiva 

Gypsy Cob

Hoppe født 10. april 2021

Far: SD The Milkman

Mor: SD Madame Down (SD The Don x SD Babe)

Diva (til hverdags) var en skikkelig bonus da Madame egentlig ikke skulle være drektig da hun kom til Norge, men det viste det seg at hun var allikevel. Bonusen ble en svært hårete liten og søt hoppe, som vi selvsagt bare må beholde. Hun vil bli kjørt inn og innridd som de andre på gården, etterhvert.